Издателска къща ХЕРМЕС“ представя ЕНЕАГРАМАТА от   Беатрис Честнът и Уранио Паес обем: 352

...
Издателска къща ХЕРМЕС“ представя
ЕНЕАГРАМАТА
от  
Беатрис Честнът и Уранио Паес
обем: 352
Коментари Харесай

„Енеаграмата“ – каква личност сте

Издателска къща „ ХЕРМЕС “

п редставя

ЕНЕАГРАМАТА

от  

Беатрис Честнът и

Уранио Паес

размер: 352 стр.

цена: 19,95 лева

ISBN 978–954–26–2193–5

превод: Снежана Милева

Пътеводител за себепознание и личностно израстване  

Очаквайте „ Енеаграмата “ на 1 ноември!

За книгата

Настоящият справочник за духовна промяна се основава на мъдростта на енеаграмата – извънредно точна антична система, която разказва 9 личностни вида и служи като рамка за схващане на човешкото его и обмисляне на процеса на израстване. Този психически и нравствен модел има за цел да ви помогне да опознаете по-добре себе си и близките. В книгата ще откриете:
•    отделни глави, отдадени на всеки от видовете, в които са разказани техните съществени характерности, модели на държание и подтипове;
•    практически упътвания по какъв начин да употребявате информацията, с цел да извлечете оптималната изгода от нея;
•    задълбочен разбор на връзките на вашия личностен вид със прилежащите и противоположните видове и съответни насоки какво да заимствате от тях.

С помощта на учението на енеаграмата можете да откриете същинската си същина, да се изправите пред тъмните си страни и да реализирате цялостния си капацитет!

За създателите

Беатрис Честнът и Уранио Паес са другари и сътрудници от 2002 година. Работили са дружно в борда на шефовете на „ Интернешънъл енеаграм асоусиейшън “ от 2004 до 2009 година, като всеки от тях е заемал поста ръководител в продължение на две години. Като специалисти по теорията и приложението на енеаграмата през 2018 година те основават Академия Честнът Паес Енеаграм – интернационална школа за учението за енеаграмата, чиято цел e да издигне равнището на човешкото схващане чрез използване на енеаграмовата система за израстване и себепознание. Те оферират курсове и провеждат семинари за личностно развиване, както и първокачествени професионални семинари за наставници, терапевти, консултанти и водачи за проучване на енеаграмата и нейното дейно и етично използване при работата им с клиенти.

Чрез своята интернационална школа Беатрис и Уранио работят по целия свят, употребявайки енеаграмата като карта, развой и катализатор на персонална и професионална промяна. Те създават теории, способи и материали върху енеаграмата (като тази книга) за по-доброто ѝ схващане за да оказват помощ на хората да отбележат същински прогрес по пътя на своето развиване. За повече информация посетете www.cpenneagram.com и може би ще изберете да станете част от тази общественост.

Откъс  

Единственият човек, който ти е писано да станеш, е този, който самичък решиш да бъдеш.

РАЛФ УОЛДО ЕМЕРСЪН

Вие не сте личността си. Тогава кои сте?

Вероятно като множеството хора сте избрали тази книга, тъй като желаете да разберете по-добре себе си. Защо постъпвате и реагирате по един или различен метод? Защо, колкото и да си мислите, че сте си „ научили урока “, продължавате да вършиме едни и същи неточности? Как можете да подобрите взаимоотношенията си и коя е повода за неуспеха на предходната ви връзка? Защо в живота ви има проблем, който просто не можете да преодолеете?

Е, за всичко това си има причина. Има причина и да ви е мъчно да разберете дейностите си.

Казано най-общо – станали сте зомби.

Не, нямаме поради, че безусловно сте един от живите мъртви, а че животът ви минава в зомбирано положение – на автопилот, без да съзнавате своята същинска същина и вътрешна действителност. Като множеството хора.

Тази книга може да ви помогне да се разсъните от това положение, като ви запознае с енеаграмата – мощен инструмент за израстване, основан на неподвластна на времето мъдрост. Енеаграмата може да ви освободи от защитните, самоограничаващи модели, с цел да достигнете доста по-всеобхватно усещане за себе си. Тя ще ви покаже кои сте в действителност, като ви покаже кои си мислите, че сте. Само тогава ще знаете сигурно кои сте – и кои не сте. 

Какво е енеаграмата?

Енеаграмата е комплициран и изпълнен със значение знак, имащ връзка с редица системи на знание като логика на психиката, космология и математика. Тя е в основата на извънредно точна типология, която разказва 9 личностни вида, и служи като рамка за схващане на човешкото его и обмисляне на процеса на израстване. Като психически и нравствен модел, който трасира съответни пътища за вътрешно развиване, тя ни оказва помощ да се „ пробудим “ за своята същина, като ни разкрива навиците и слепите петна, ограничаващи израстването и трансформацията ни.

Енеаграмата е построена от 9 личностни вида, основани в 3 „ центъра на просветеност “, които дефинират по какъв начин одобряваме и обработваме информацията, постъпваща от външния свят.

– Когато мислим и проучваме, ние използваме мисловния център. Той е преобладаващият при видове 5, 6 и 7, чийто опит се оформя посредством разсъдъка. Тези видове са аналитични и с богато въображение, умеят да възнамеряват и да осмислят нещата, само че са склонни да разчитат прекалено много на логиката и прекомерно малко на възприятията и страстите.

– Когато изпитваме страсти и откриваме връзка с хората, ние използваме сърдечния център. Той е преобладаващият при видове 2, 3 и 4 и техният опит се обуславя от възприятията. Тези видове нормално имат прочувствена просветеност и емпатия, държат на връзката си с другите, само че са склонни да се концентрират прекалено много върху визията, която основават у хората, и се боят от отменяне.

– Когато възприемаме живота посредством сетивата си, ние използваме телесния център. Той е преобладаващият при видове 1, 8 и 9 и техният опит се обуславя от сетивните чувства. Тези видове нормално са ангажирани и виновни, ценят истината и достойнството, само че са склонни към наказание и постоянно им липсва еластичност.

Ние губим салдото, когато използваме един от тези центрове повече, в сравнение с другите два. Енеаграмата ни оказва помощ да осъзнаем този дисбаланс и да го изправим.

Всеки от деветте вида от енеаграмовия кръг може да бъде дефиниран от позиция на една съществена тактика за оцеляване, формирана от възприети модели и подбуди. Ние, хората, развиваме несъзнавани тактики за отбягване на мъчителното и неприятното. Когато се възприемаме като събирателното на тези несъзнавани модели, губим визия за същинската си същина и благоприятни условия. Фактът, че тези тактики са несъзнавани, прави мъчно (или даже невъзможно) да ги приемем и преодолеем. В реалност обаче ние сме доста повече от това, за което се мислим – и енеаграмата ни оказва помощ да го осъзнаем…
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР